Gigantische groei

Vorige week heb je in onze blog kunnen lezen over veranderingen in de markt waar Eurom mee te maken heeft gekregen. Hierin lieten we zien dat je met flexibiliteit en hard werken een heel eind kunt komen (en daar zijn we best een beetje trots op). Maar niet alleen de markt is aan veranderingen onderhevig, de organisatie zelf ook. Zo heeft Eurom al meerdere adressen gehad, en hebben we al veel moeten verbouwen om onze groei te kunnen ondersteunen.

3x is scheepsrecht

Wanneer je net een bedrijf start is het natuurlijk logisch dat je klein begint. Je moet eerst kapitaal opbouwen, kijken of je producten een beetje verkopen, en dan kan je langzaam gaan werken aan groei. Toch liep het voor Eurom al snel voorspoedig: na twee jaar was het pand aan de Oosterbrugstraat in Genemuiden al te klein geworden. Hier konden 100 pallets aan producten opgeslagen worden, maar er was behoefte aan meer.

Om deze reden verhuisde Eurom(ac) in 1976 naar de Karst de Langestraat. Het magazijn was drie keer zo groot, dus konden er 300 pallets opgeslagen worden. Je kunt je voorstellen dat wanneer je meer producten kunt opslaan, je meer kunt verkopen. Het aantal klanten en orders groeide, dus duurde het niet lang voordat ook dit pand te klein werd voor Eurom(ac). In 1980 verhuisden we nóg een keer, naar een pand dat special voor Eurom(ac) werd gebouwd aan de Kokosstraat. Hier was plek voor 800 pallets, dus konden we er weer een flinke tijd tegenaan.

Euromac

Gigantische groei

Voor Eurom(ac) is het altijd belangrijk geweest om in Genemuiden te blijven. Hier liggen de roots van Eurom(ac), en deze kleine stad speelt daarom een grote rol in het dagelijks leven bij Eurom. Vandaar ook dat, toen het pand aan de Kokosstraat na 10 jaar toch weer aan de kleine kant werd, er niet werd gekozen voor nóg een verhuizing, maar voor verbouwing. In 1990 werd een heel stuk aan het pand gebouwd, waardoor er plek was voor in totaal 2200 pallets. Dat is alweer bijna drie keer zo veel als in 1980!

Dankzij deze nieuwe ruimte kon Eurom(ac) weer verder groeien, waardoor in 2000 en 2010 buurtpanden werden opgekocht om ook in gebruik te nemen. Allebei de panden zijn ‘buren’: een licht naast het pand aan de Kokosstraat, de ander erachter. Dit maakte het in principe makkelijk om bij de opslag in die panden te komen. Met de overname van de buurtpanden steeg het totaal aantal palletplekken naar 3200 en 4400 (respectievelijk).

1 groot gebouw

Ondanks dat de drie panden bij elkaar in de buurt lagen was het logistiek gezien niet ideaal. Ook zal het je niet verbazen dat Eurom inmiddels weer wat nieuwer ruimte kon gebruiken. Daarom is er in 2018 voor gekozen om één logistiek centrum te creëren. Er wordt een extra groot magazijn gebouwd dat alle drie de gebouwen samenvoegt. Hierdoor wordt het stukken makkelijker om alle producten goed op te slaan én om ze makkelijk te bereiken. In totaal passen er zo’n 10.000 pallets in het totale gebouw.

Één logistiek centrum

 

Het is bijzonder om te zien hoe je als bedrijf kan beginnen met 100 pallets aan producten, en 45 jaar later op een punt te zijn gekomen dat je 10.000 palletplekken hebt die je allemaal gebruikt. En hoewel we nu al zoveel producten kunnen opslaan is de groei van het bedrijf natuurlijk niet gestopt. Wie weet of we over 45 jaar nog steeds aan de Kokosstraat zitten, of dat we daar dan óók zijn uitgegroeid. Één ding is zeker: Genemuiden blijft ons thuis.

 

Bekijk ook onze andere blogs:

Vergelijk producten