Waar kun je een aszuiger voor gebruiken?

In ons assortiment hebben we veel apparaten die je kunt gebruiken voor het schoonmaken in en rond je huis. Van hogedrukreinigers tot heetwaterreinigers en van alleszuigers tot aszuigers. Maar waarom zou je een aszuiger nodig hebben? In dit blog vertellen we je alles over de aszuiger en hoe handig dit apparaat ook voor jou kan zijn.

Eurom Force Ash Cleaner

Wat is een aszuiger?

Als eerste is het handig om te weten wat een aszuiger is. Simpel gezegd is een aszuiger een stofzuiger met een vuurbestendig filter. Dankzij dit filter kun je as op zuigen en zal jouw stofzuiger niet gaan smeulen of branden. Natuurlijk zuig je nooit brandend of smeulend as op en laat je het eerst afkoelen. Het vuurbestendig filter is dan een extra veiligheid. Daarnaast heeft een aszuiger ook een geïntegreerd HEPA filter. Hiermee worden zelfs de kleinste deeltjes eruit gefilterd. Dat is handig, want as bestaat vaak uit heel kleine deeltjes. Dankzij het HEPA filter bescherm je de motor van de stofzuiger, en zorg je ervoor dat deze kleine deeltjes niet weer terug de lucht in komen. Fijn voor het apparaat, fijn voor jou!

Eurom Force 1218 Ash

Waar zou je een aszuiger voor kunnen gebruiken?

Het meest logische om een aszuiger voor te gebruiken is na het gebruik van de open haard. Die schoonmaak daarna is altijd een flink gedoe wanneer je de aslade moet reinigen. Geen gedoe meer met een stoffer en blik, of de aslade voorzichtig naar de kliko brengen: met een aszuiger heb je het zo opgeruimd.

Maar een apparaat aanschaffen alleen om een paar keer in de winter te gebruiken, dat is niet het meest praktische. Gelukkig kun je de aszuiger het hele jaar door gebruiken. Bijvoorbeeld na die lange herfstavonden met een gezellige vuurkorf in de tuin, of na een lange zomerdag waar je de barbecue hebt gebruikt. Eigenlijk overal waar je een bende as moet opruimen komt een aszuiger van pas.

Ook kun je de aszuiger natuurlijk gebruiken als stofzuiger. Het werkt namelijk precies hetzelfde, maar heeft net wat extra veiligheid voor het opzuigen van as. Daarom kun je dit apparaat ook prima in huis gebruiken voor het gewone stofzuigwerk. Lekker makkelijk, zo’n multi-inzetbaar apparaat. Start de voorjaarsschoonmaak maar vast!

 

Bekijk hier onze aszuigers

8713415161410 Force Ashcleaner aszuiger vuurbestendig 15 liter ketel HEPA fijnstoffilterEurom Force Ash Cleaner

Force Ashcleaner
  • HEPA filter
  • 15 l ketel
  • Compact
8713415161427 Force 1218 Ash Cleaner Metal aszuiger vuurbestendig HEPAEurom Force 1218 Ash

Force 1218 Ash Cleaner Metal
  • HEPA filter
  • 18 l ketel
  • Met wielen
Vergelijk producten