Het is december, het jaar komt ten einde. Geen betere tijd om vooruit te kijken naar het komende jaar. Als wij kijken naar 2020, en de jaren die volgen dan is één ding heel duidelijk: elektrisch verwarmen gaat steeds belangrijker worden. Maar waarom zou jij ook de overstap moeten maken?

Elektrisch verwarmen is dé verwarmingsmanier van de toekomst. Misschien twijfel je nog of je de overstap moet maken, maar wij raden het aan. De voornaamste reden is natuurlijk dat we uiteindelijk allemaal van het gas af moeten. De overheid heeft als doel gesteld om in het jaar 2050 volledig onafhankelijk te zijn van natuurlijke gasvoorraden. Woningen die nu gebouwd worden mogen al niet meer op het gasnetwerk worden aangesloten, en ook bestaande woningen moeten in de toekomst de overstap maken. Op dit moment bepalen de afzonderlijke gemeenten nog of ze nu al de overstap verplichten, of dat ze dit later pas gaan doen. We hebben namelijk nog 30 jaar de tijd.

 

Goede voorbereiding

Toch is het al handig om na te denken over hoe je de overstap wilt maken. Vooral om je huis warm te houden met elektrische verwarming is het heel belangrijk om je huis goed te isoleren. Elektriciteit is namelijk (nu nog) duurder dan gas. Door je huis zo goed mogelijk te isoleren is het makkelijker om je huis warm te krijgen en te houden, wat dus energie én geld bespaart. Ook in de zomer loont een goed geïsoleerd huis: het blijft veel langer koel. Belangrijke punten bij het isoleren van je huis? Grote raampartijen, buitenmuren en de vloer zijn vaak de plekken waar warmte verloren gaat. Kijk hier dus kritisch naar wanneer je jouw huis wilt verduurzamen.

Naast een betere isolatie kun je zelf ook voor duurzame stroom kiezen. Wek bijvoorbeeld stroom op door middel van zonnepanelen. Dit is natuurlijk vooraf een investering, maar verdien zichzelf terug door lagere stroomkosten. Kies daarnaast voor groene stroom om de rest van je stroombehoefte aan te vullen en je bent al een heel eind op weg.

 

 

Meer dan alleen verwarmen

Wanneer je deze maatregelen neemt is het zeker mogelijk om op een duurzame manier elektrisch te verwarmen. Naast dat je er straks bijna niet omheen kunt is elektrisch verwarmen ook heel aantrekkelijk. Zo zijn er al heel veel slimme oplossingen die gemakkelijk in elektrische kachels geïntegreerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan wifi-integratie, waardoor je de kachel met je smartphone zou kunnen bedienen, of een functie zoals een timer. Met een timer kun je weekschema’s instellen wanneer je welke kachel aan en uit wilt schakelen. Zo bespaar je nog meer elektriciteit doordat de kachel niet langer aan staat dan nodig is.

Met elektrische kachels heb je vaak ook meer keuzevrijheid waar je deze wilt plaatsen. Je bent dan niet afhankelijk van leidingen, maar alleen van een stopcontact. Ook zijn er modellen die je staand kunt gebruiken, en ze dus makkelijk kunt verplaatsen als bijverwarming, of hangend zodat ze ideaal zijn als permanente verwarming aan de muur. Wat wij handig vinden aan elektrische kachels? Er zijn zoveel verschillende soorten, je kunt er altijd een vinden die perfect in jouw huis past! Heb je een gekleurde muur en wil je dat de kachel niet opvalt? Kies dan voor een model die je kunt schilderen. Geen plek meer aan de muur en wil je ook geen losse, staande kachel? Ga dan voor een verwarming voor aan het plafond die de warmte heerlijk naar beneden straalt. Zo zijn er ontzettend veel type kachels, echt voor ieder wat wils.

Wil je alvast oriënteren op de mogelijkheden van elektrisch verwarmen? Neem dan vooral een kijkje bij ons verwarmingsassortiment. Wil je meteen je huis ook smart maken? Dan zijn onze verwarmingen met wifi een echte aanrader!

 

Misschien ook interessant voor jou: