Steeds meer mensen halen een infrarood verwarmingspaneel in huis. Infrarood verwarming is duurzaam, goed voor je portemonnee maar ook voor je gezondheid! Een infraroodpaneel is daarom ook ideaal om in je badkamer te hangen, maar niet alle verwarmingspanelen zijn hiervoor geschikt.  Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden en voordelen van infrarood verwarming in de badkamer? Lees dan verder.

 

Infrarood verwarming is duurzaam & milieuvriendelijk

Infrarood verwarming is warmte opgewekt door elektriciteit. De elektriciteit wordt omgezet in infraroodstraling. Hierdoor is infrarood een goed alternatief voor verwarmen op gas, zo zijn de kosten voor elektriciteit goedkoper dan gas. Vaak is de verwarming thuis centraal geregeld waardoor gedurende dag ook de badkamer wordt mee verwarmt. Zonde van de energie! Dit kan anders. Zo hebben wij de speciale Sani 400 Wifi infrarood badkamer verwarming in ons assortiment, deze kan aangezet worden op de momenten wanneer er iemand is. Hierdoor heb je geen energieverspilling door de badkamer verwarming de hele dag aan te hebben.

 

Infrarood is gezond

Naast een behaaglijke warmte heeft infraroodstraling nog meer voordelen voor je gezondheid. Heb je een hoog cholesterol of vaak last van spierpijn? Infrarood verwarming zorgt voor een betere doorbloeding en sterker immuunsysteem. De infraroodwarmte dringt diep door in de huid waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd: dit biedt effectieve verlichting van pijn. Het voelt heerlijk aan op je huid. Een ander voordeel is dat wonden en littekens sneller genezen doordat extra voedingsstoffen sneller circuleren, waardoor cellen zich sneller kunnen vernieuwen.

 

Plaatselijk & snel badkamer verwarming

Infrarood verwarming Sani 400 Wifi sfeer Infrarood verwarming paneel Sani 400 Wifi black sfeer

De speciale Sani 400 Wifi infrarood badkamer verwarming is gemakkelijk aan de wand te monteren. Het infraroodpaneel is voorzien van een ophangsysteem en kan je eenvoudig installeren aan de muur. Nog een voordeel is dat er roestvrijstalen beugels aan zitten om bijvoorbeeld de handdoek overheen te hangen zodat deze warm klaar hangt voor je. Ook is het niet meer nodig om de hele dag de verwarming in de badkamer aan te hebben. Zet het warmte paneel aan voor je naar de badkamer gaat, zo is de badkamer altijd warm wanneer je er gebruik van wilt maken. Ook is dit mogelijk via een weektimer, hierdoor is de badkamer op de vaste tijden lekker warm.

 

Infrarood werking & Eurom Smart App

De straling van een infraroodpaneel is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Infrarood panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming).  De panelen geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de badkamer en warmen jou en eventuele andere objecten op deze manier op.

Met de gratis Eurom Smart App bedien je de speciale infrarood verwarming voor in de badkamer. Zo kan je vanaf je telefoon de verwarming van je badkamer aanzetten. Doordat je niet uren hoeft voor te verwarmen is een infrarood verwarmingspaneel ook ideaal in de winter. Wanneer je thuiskomt kan je de verwarming via de app gemakkelijk aanzetten en binnen enkele minuten kan je genieten van een heerlijke warmte om je heen. Bekijk de verschillende mogelijkheden van de Eurom Smart App hier.

 

Verder goed om te weten

Heb je een grote badkamer? Houd er dan rekening mee dat een infraroodpaneel een stralingsbereik van ongeveer 3 meter heeft. Wil je een groter bereik, dan heb je dus meerdere panelen nodig. Buiten het bereik van een infraroodpaneel zal het al snel kouder aanvoelen. Denk daarnaast ook na over de plaatsing en afwerking. De elektriciteitssnoeren moeten misschien ook weggewerkt worden. Zo’n infraroodpaneel is namelijk pas echt mooi wanneer je geen draden ziet.

 

Voordelen infrarood verwarmingspaneel

 

  • Geen onderhoud, niet ontluchten
  • Geen geluid
  • Bijna geen opwarmtijd
  • Direct effect
  • Makkelijk te installeren
  • Sterk & licht gewicht