Makkelijk en snel van het onkruid af

Het voorjaar staat weer op de stoep, en dan is er niets fijner dan buiten in de tuin zitten. Zo kun je lekker ontspannen na een week hard werken. Maar je zit waarschijnlijk wat minder ontspannen wanneer je al dat onkruid ziet dat al tussen de tegels doorkruipt. Maar om dat nou met een krabbertje te gaan moeten verwijderen.. We snappen dat je snel weer wilt genieten van een overzichtelijke en opgeruimde tuin. Daarom hebben wij handige apparaten die zulk soort klussen een stuk sneller kunnen klaren. Benieuwd? Lees snel verder.

Onkruid weg branden

Om van dat hardnekkige onkruid af te komen schakel je de hulp in van een goede onkruidverdelger. Er zijn verschillende soorten onkruidverdelgers, allemaal met hun eigen voordelen. Zo heb je de onkruidbranders waarmee je snel het onkruid tussen de tegels wegbrandt. Je hebt modellen die je op een gasbus aansluit, maar ook onkruidbranders die op stroom werken. Jij kiest welke je fijn vind: eentje op gas kun je overal mee naar toe nemen, maar met eentje op elektriciteit hoef je nooit in de gaten te houden of je nog genoeg gas hebt.

8713415247091 Electric weedburner 2-in-1 onkruidbrander elektrisch

Voordelen van een onkruidbrander

Snel weg

De grote warmte zorgt ervoor dat de cellen in het onkruid kapot springen. De plant droogt daarna uit en sterft af. Het kan zijn dat het onkruid soms terugkomt, maar na een paar keer verbrand te zijn sterven de wortels toch ook af en heb je daarna een langere tijd geen last meer van onkruid.

Niet bukken

Een ander voordeel van onkruidbranders is dat je niet hoeft te bukken. Dankzij de lange steel kan je gemakkelijk bij het onkruid komen met de branderkop.

Multifunctioneel

Ook zijn er uitvoeringen van onkruidbranders waar je ook de barbecue mee kunt aansteken, leidingen kunt ontdooien, en verf gemakkelijk mee kunt verwijderen.

 

Bekijk onze onkruidbranders:

8713415247039 Weedburner XXL onkruidbrander butaan8713415247039 Weedburner XXL onkruidbrander butaan

Weedburner XXL
 • Geen stroom nodig
 • Grote brander
 • Ergonomische handgreep
8713415247091 Electric weedburner 2-in-1 onkruidbrander elektrisch8713415247091 Electric weedburner 2-in-1 onkruidbrander elektrisch

Electric weedburner 2-in-1
 • BBQ-nozzle
 • Onkruidnozzle
 • Rubberen handgreep

 

Onkruid weg borstelen

Een andere manier om onkruid te verdelgen is door middel van een onkruidborstel. Deze manier van onkruid verdelgen werkt doordat een smalle borstel met grote snelheid ronddraait. Het onkruid wordt zo tussen de tegels weg getrokken.

8713415248234 Accu Weedcleaner onkruidborstel op accu oplaadbaar

Voordelen van een onkruidbrander

Geurloos en snel

Een voordeel van de onkruidborstel ten opzichte van een onkruidbrander, is dat je met de onkruidborstel geen last hebt van de geur van verbrand onkruid. Een nadeel is dat je misschien iets vaker met de onkruidborstel aan de slag moet. Je verwijdert namelijk de bovenkant van het onkruid, waardoor het terras er meteen weer netjes bij ligt. Maar de wortels blijven tussen de voegen waardoor het onkruid weer terug kan groeien.

Makkelijk vervangen

Handig aan onkruidborstels is dat wanneer de borstels versleten zijn je deze makkelijk kunt vervangen. Er zijn zelfs verschillende borstels voor verschillende toepassingen. Metalen borstelstukken zijn sterker en zullen ook het hardnekkige onkruid weg borstelen. Heb je kwetsbare sierbestrating? Kies dan voor nylon borstels. Deze zijn wat zachter waardoor er minder kans is op beschadiging van de stenen dan bij metalen borstels. Ook zullen nylon borstels niet voor vonken zorgen door de frictie, waardoor deze veiliger zijn in de buurt van brandbare elementen.

 

Bekijk onze onkruidborstels:

8713415248104 Onkruidborstel onkruid verwijderen tussen tegels borstelen8713415248104 Onkruidborstel onkruid verwijderen tussen tegels borstelen

Onkruidborstel
 • Met kunststof borstel
 • Verstelbare steel
 • Praktische handgreep
8713415248234 Accu Weedcleaner onkruidborstel op accu oplaadbaar8713415248234 Accu Weedcleaner onkruidborstel op accu oplaadbaar

Accu Weedcleaner
 • Geen stroom nodig
 • 40 min. werktijd
 • Inclusief snellader
Vergelijk producten