infrarood verwarming
Infrarood verwarming

Ontdek het comfort
van infrarood verwarming

Bekijk volledige collectie

Infrarood verwarming

Ontdek het comfort van infrarood verwarming

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming, maar vind je het moeilijk om een keuze te maken uit alle verschillende soorten verwarmingen? Wij van Eurom willen je daar graag mee helpen. Daarom leggen wij op deze pagina uit wat infrarood verwarming is, hoe het werkt en waar je aan moet denken bij het plaatsen van infrarood panelen. Om de keuze nog makkelijker te maken hebben we een handige rekentool ontwikkeld. Zo zie je meteen welk infrarood paneel een goede keuze is voor jouw huis. Nieuwsgierig naar infrarood verwarming? Lees vooral verder!

Infrarood warmte, wat is dat eigenlijk?

Er gaan best wel wat fabeltjes rond over infrarood verwarming. Zo zou de straling ongezond zijn, mag je er maximaal een half uur in zitten, of zou je steenrijk moeten zijn om zo’n verwarming te kunnen veroorloven. Allemaal onzin natuurlijk! Met een infrarood verwarming is de warmte opgewekt door elektriciteit. Toch is het anders dan de elektrische verwarming die je misschien kent als kacheltje. Bij een infrarood kachel wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Dit zorgt voor een directere en zuinigere manier van verwarmen, hierdoor zijn infraroodpanelen een goed alternatief voor verwarmen op gas. Infrarood verwarmen is veilig en lekker. Je steekt de stekker in het stopcontact en je kan al genieten van heerlijke warmte.

Benieuwd naar hoe verwarmen met infrarood werkt? Lees hier meer over infrarood warmte.

Lees meer

Online infrarood calculator

Hoeveel wattage heb ik eigenlijk nodig? Bereken met onze rekentool eenvoudig de inhoud van de te verwarmen ruimte. Zo maak je altijd de juiste productkeuze.

Ons advies

 
  • Dit advies is voor een goed geïsoleerde woning.
  • Probeer de panelen zo goed mogelijk in de ruimte te verdelen.
  • Rond het wattage naar boven af, het is raadzaam om wat meer wattage te gebruiken voor extra comfort.
  • Zorg dat het op te warmen gebied binnen 3 meter van het paneel is (voor plafonds hoger dan 3 meter zal een ander advies uitgebracht moeten worden).

Disclaimer
Het advies van deze rekentool is alleen een richtlijn en gebaseerd op de Eurom Mon Soleil modellen.

infrarood verwarming
bedien Eurom infraroodpanelen met Smart Home

Infraroodkachels