Verwarming

Ontdek het comfort
van infraroodverwarming

Bekijk volledige collectie

Infrarood

Ontdek het comfort van infraroodverwarming

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming, maar vindt je het moeilijk om een keuze te maken uit alle verschillende soorten? Wij van Eurom willen je daar graag mee helpen. Daarom leggen wij op deze pagina wat infraroodverwarming is, hoe het werkt en waar je aan moet denken bij het plaatsen van de panelen. Om de keuze nog makkelijker te maken hebben we een handige rekentool ontwikkeld. Zo zie je meteen welke panelen een goede keuze zijn voor jouw huis. Nieuwsgierig naar infraroodverwarming? Lees vooral verder!

Infrarood warmte,
wat is dat eigenlijk?

Er gaan best wel wat fabeltjes rond over infraroodverwarming. Zo zou de straling ongezond zijn, mag je er maximaal een half uur in zitten, of zou je steenrijk moeten zijn om infraroodverwarming te kunnen veroorloven. Allemaal onzin natuurlijk! Wil je écht weten wat infraroodverwarming nu is? Lees hier dan meer over infrarood warmte.

Lees meer

Traditionele verwarming
Infrarood verwarming

Online infrarood calculator

Hoeveel wattage heb ik eigenlijk nodig? Bereken met onze rekentool eenvoudig de inhoud van de te verwarmen ruimte. Zo maak je altijd de juiste productkeuze.

Ons advies

 
  • Dit advies is voor een goed geïsoleerde woning.
  • Probeer de panelen zo goed mogelijk in de ruimte te verdelen.
  • Rond het wattage naar boven af, het is raadzaam om wat meer wattage te gebruiken voor extra comfort.
  • Zorg dat het op te warmen gebied binnen 3 meter van het paneel is (voor plafonds hoger dan 3 meter zal een ander advies uitgebracht moeten worden).

Disclaimer
Het advies van deze rekentool is alleen een richtlijn en gebaseerd op de Eurom Mon Soleil modellen.

Infraroodkachels