Eurom bestaat deze maand 45 jaar, tijd voor een feestje! Op al onze social media kanalen gaan we wat vertellen over de geschiedenis van Euromac, en wat er allemaal gebeurt is om op dit punt uit te komen. Neem dan ook vooral een kijkje op deze kanalen!

Hoe het allemaal begon

11 november 1974 was de dag dat Eurom, toen nog onder de naam Euromac, ‘live’ ging. Jaap Bakker startte het import- exportbedrijf in Genemuiden. De naam Euromac is een samenvoeging van de woorden ‘Europese Machines’. Euromac ontwikkelde namelijk krachtige machines om ze in Europa te verkopen. De doelgroep was de agrarische markt. In die jaren waren er veel boeren, en die hadden natuurlijk degelijke machines nodig voor op het land. Krachtige hogedrukreinigers die een tractor die net van het land komt snel kan schoonmaken. Pompen om het land te bewateren. Aggregaten zodat er ook midden in het weiland stroom is. Er waren genoeg producten die agrariërs nodig hadden, en Euromac leverde deze.

Belangrijk bij deze producten was dat ze wel tegen een stootje konden. Het boerenleven is namelijk hard werken onder alle omstandigheden. Een product dat misschien wel dagelijks op een boerderij gebruikt wordt moet dus degelijk en stevig zijn. De focus lag dus ook niet op het creëren van de mooiste producten, zoals het vandaag de dag meer is. Het belangrijkste was dat het deed wat het moest doen, en wel kon tegen wat regen of ruwe omstandigheden.

Met deze formule had Euromac succes. Het bedrijf groeide al sneller dan verwacht, en moest veranderingen doorvoeren om deze groei te ondersteunen. In de komende weken zullen nog meer blogs komen. Deze gaan dieper in op deze gigantische groei, als ook de veranderingen waar Eurom op moest inspelen.

 

Volgende blogs: