FAQ

Algemene vragen

Stel je vraag via het contactformulier.

Vermeld daarbij duidelijk het product en welke informatie je daarvan wenst te ontvangen.

Wanneer een onderdeel van het product niet in de doos zit, kunnen wij deze naleveren. Neem contact met ons op via het contactformulier en benoem daarbij om welk onderdeel van welk product het gaat.

Controleer wel goed de verpakking. Het kan zijn dat kleine onderdelen in het piepschuim gestoken worden om beter in de verpakking te passen.

Voor al onze producten hebben wij de instructieboekjes op de website geplaatst. Deze updaten wij ook als er aanpassingen in het instructieboekje gemaakt worden.

De boekjes zijn op de productpagina te downloaden.

Wij verkopen onze producten via veel verschillende retailers en webwinkels. Ga naar de productpagina om een winkel bij jou in de buurt te vinden die dat product verkoopt, óf bestel via de webwinkels.

Het kan voorkomen dat een nieuw product al op onze website staat, maar nog niet in de winkels ligt. Kijk in dat geval op een later tijdstip nog een keer. Zodra het artikel bij een winkel ligt, komt dat bij onze winkelzoeker te staan.

Steeds meer van onze producten worden uitgerust met Wifi-bediening. Door de Eurom Smart App te downloaden kan je het apparaat via je telefoon bedienen. Bekijk de handleiding om de App goed te installeren.

Wanneer je een accountnummer bij de Eurom Smart App in moet voeren, kun je ook jouw eigen e-mailadres gebruiken.

Reiniging

Wanneer de Force hogedrukreinigers niet meer krachtig lijken te reinigen kan het zijn dat de nozzle verstopt zit.

Neem de lans van het apparaat en reinig de nozzle grondig. Wanneer je de lans en nozzle nu terugplaatst moet de hogedrukreiniger weer met normale kracht reinigen.

Terrasverwarming

Terrasverwarmers vragen meestal een piekspanning. Dit betekent dat wanneer ze net inschakelen, ze meer stroom gebruiken dan wanneer ze langer aan staan. Deze piekstroom afname hebben veel elektrische apparaten nodig om op gang te komen, maar wanneer de stroomgroep niet zoveel stroom kan bieden ontstaat er kortsluiting.

Om kortsluiting te voorkomen is het belangrijk om niet meer elektrische apparaten aan te sluiten op de groep dan deze aan kan. Wil je toch op een specifieke plek jouw terrasverwarmer aansluiten? Overweeg dan om een stroomgroep aan te sluiten die meer spanning aan kan. Een elektricien kan je hierbij ondersteunen.

Aangezien geen enkele houtsoort – en behandeling van het hout – gelijk is, is er geen eenduidig antwoord op de vraag of je een terrasverwarmer op een houten veranda kunt gebruiken. Belangrijk is dat de ondergrond waar de terrasverwarmer aan gemonteerd wordt, ten minste bestand is tegen 100 graden Celsius. Of dit zo is voor jouw veranda zal na te vragen zijn bij de verkoper van de veranda. Neem het zekere voor het onzekere en doe navraag vóórdat je de terrasverwarmer plaatst.

Daarnaast moet je bij het plaatsen van een terrasverwarmer altijd rekening houden met de minimale afstanden tot de grond, wand en het plafond. Deze afstanden zijn te vinden in het instructieboekje van jouw terrasverwarmer.

Wanneer de lamp van de elektrische terrasverwarmer kapot is, is het waarschijnlijk mogelijk de terrasverwarmer te laten repareren. Biedt de terrasverwarmer aan bij de dealer waar je deze hebt gekocht. De dealer neemt contact met ons op om te kijken of de lamp vervangen kan worden.

Voor onze terrasverwarmers op gas hebben wij passende beschermhoezen beschikbaar. Deze zijn te vinden op de pagina over gas-terrasverwarmers.

Voor onze elektrische terrasverwarmers hebben wij geen speciale beschermhoezen.

Verwarming

De EK kachels werken door middel van een weerstanddraad. Vaak krijgen wij vragen over deze kachel, omdat de spiraal niet gaat gloeien en dus niet lijkt te werken. Alleen, deze spiralen gaan ook niet gloeien wanneer ze aan staan, maar produceren wel warmte.

Deze warmte wordt de ruimte ingeblazen. Omdat de kachel de lucht in de ruimte steeds een paar graden verwarmt, zal in het begin de uitgeblazen warmte lauw aan kunnen voelen. De lucht circuleert in de ruimte, en wordt zo elke keer een stuk verwarmt. Op die manier verwarmt de EK kachel uiteindelijk de lucht tot het gewenste niveau.

Alleen de Mon Soleil DSP modellen zijn staand te gebruiken. De andere modellen zijn wandmodellen en moeten dus aan de muur bevestigd worden.

Bekijk hier de Mon Soleil DSP 400, 650 of 770.

Alleen de Mon Soleil Ceiling modellen zijn geschikt om aan het plafond te hangen. De andere Mon Soleil modellen kunnen alleen aan een rechte wand gehangen worden, of in het geval van de DSP serie op voetjes. De reden hiervoor is dat de Ceiling modellen een aangepaste beugel hebben die ervoor zorgt dat het paneel veilig aan het plafond hangt. De wandmodellen hebben een andere beugel waardoor de panelen niet veilig aan het plafond zouden hangen.

Bekijk hier de Mon Soleil Ceiling modellen van 300, 600 of 800 Watt.

Klimaatbeheersing

Nee, de slang tussen de binnen en buiten unit van de AC2401 kan niet verlegd of losgemaakt worden. Doe je dat toch, dan ontsnapt het koelgas en zal de airco niet werken tot het koelgas weer is aangevuld.

Zwarte aanslag op het filter van luchtbevochtigers is een probleem dat veel voorkomt bij luchtbevochtigers, van welk merk dan ook.

Gelukkig is het te voorkomen!

Als eerste is het belangrijk de bevochtiger regelmatig te reinigen zoals beschreven in het instructieboekje. Een goede hygiëne doet wonderen!

Daarnaast is het mogelijk een scheut witte azijn toe te voegen aan het water. Dit voorkomt de aanslag en is niet schadelijk voor de Eurom luchtbevochtigers.

Het kan bij sommige mobiele airco’s zo zijn dat je iets ziet zitten wat lijkt op piepschuim en dat wilt verwijderen. Doe dat niet, het zit er met een reden.

Dit materiaal is hard geperste kunststof, en kan dus lijken op piepschuim. Het wordt bij alle mobiele airco’s gebruikt om een isolerende trommel te creëren. Hierdoor is het geluid dat het apparaat maakt minder hoorbaar en heb je er dus minder last van. Het materiaal beïnvloedt de verdere werking van de airco niet nadelig.

Het geperste kunststof is afgewerkt met een witte behuizing waardoor het zo min mogelijk zichbaar is.

Naast het koelen van de ruimte zal een airco ook altijd de lucht (lichtelijk) ontvochtigen. Daarnaast hebben sommige mobiele airco’s ook een aparte luchtontvochtigings-stand. Het vocht dat uit de lucht onttrokken wordt zal opgevangen worden in een waterreservoir. Deze zal zich te zijner tijd vullen en moet dan ook geleegd worden. Ook wanneer het waterreservoir nog niet vol zit kan het vocht gaan lekken, bijvoorbeeld wanneer je de airco verrijdt.

Het waterreservoir legen kan je doen door de watertank af te tappen met de daarvoor bedoelde slang. Controleer of er, naast de dop, niet ook nog een plug zit op het aftappunt waar je de slang op aansluit.

In het instructieboekje van jouw specifieke apparaat staan instructies over het legen en aftappen van het waterreservoir.

Aircoolers werken door koud water te verdampen en deze koele damp door de ruimte te verspreiden. Deze waterdamp is niet gevaarlijk voor de gezondheid.

Wel is het belangrijk om de aircooler schoon te houden. Wanneer water voor langere tijd stilstaat kunnen bacteriën hier in groeien. Ververs dus regelmatig het water, vooral bij warme dagen.

Controleer het instructieboekje voor de specifieke reinigings- en opslag instructies.

Wanneer de airco een melding geeft van de code E7 betekent dit dat het koelgas op is. Neem contact op met de dealer waar de airco is gekocht om het koelgas aan te laten vullen.

De codes en hun betekeningen zijn ook terug te vinden in het instructieboekje.

De Coolperfect 180 Wifi heeft 2 waterreservoirs die het vocht uit de lucht opslaan. Deze moeten beiden regelmatig geleegd worden. Bij code E4 is het bovenste waterreservoir vol, bij code E2 is het onderste reservoir vol.

Beide waterreservoirs kunnen geleegd worden door de dop te verwijderen. Let hierbij op: er zit nog een extra dopje achter de buitenste afsluitdop.

Het bovenste waterreservoir is aan de rechterkant van de airco te vinden. Het onderste reservoir is aan de onderkant van de linkerzijde te vinden.

De DryBest heeft verschillende codes:

  • E3: de vochtigheidssensor is defect. Neem contact op met de dealer waar je het product hebt gekocht.
  • E4: de watertank is vol. Leeg deze.
  • E5: de defrost sensor is defect. Neem contact op met de dealer waar je het product hebt gekocht.
  • Comp: de compressor is uit omdat het apparaat intern aan het ontdooien is. Zodra het ijs is ontdooit zal de luchtontvochtiger weer beginnen met werken.