Convector: hoofdverwarming of bijverwarming?
Hoofdverwarming vs. bijverwarming. Waarschijnlijk heb je hier al eens eerder over gehoord. Wat de verschillen nou zijn en hoe je het in jouw huis goed kunt toepassen, dat las je eerder al in onze blog over hoofdverwarming versus bijverwarming. Maar er zijn verschillende type elektrische verwarmingen die voor verschillende doeleinden beter geschikt zijn. Vorige week las je bijvoorbeeld dat infraroodverwarming erg goed geschikt is als bijverwarming, en met wat extra aandacht zelfs als hoofdverwarming. Maar hoe zit dat met een elektrische convector? Dat lees je hier!
Wat is convectorverwarming?
Als eerste is het handig om je uit te leggen wat convectorverwarming precies is. Eigenlijk is dat heel simpel, want een elektrische convector werkt net zo als de centrale verwarming die je gewent bent. Alleen dan niet met warm water van de CV, maar door middel van elektriciteit. Het warmte-element wordt namelijk opgewarmd, wat convectie veroorzaakt. Convectie is het opwarmen van de lucht waardoor dit gaat circuleren. Warme lucht stijgt, duwt de koude lucht naar beneden, wat weer door de verwarming opgewarmd wordt. Met een elektrische convectorverwarming haal je daarom een zelfde warmte in huis als je al gewend bent. Maar dan elektrisch natuurlijk.
Hoe kun je de elektrische convector inzetten?
Convector als hoofdverwarming
Omdat deze warmte goed vergelijkbaar is met de CV, is een elektrische convector de ideale keuze wanneer je over wilt stappen op gasloos verwarmen. Je hoeft namelijk niet te wennen aan een andere manier van verwarmen zoals bij infraroodverwarming het geval is.
Daarbij komt een fijn voordeel, en dat is dat een elektrische verwarming slimme handigheden heeft die jouw leven nog makkelijker maken. Bijvoorbeeld instelbare weektimers of wifi bediening met de smart app. Uniek aan Eurom elektrische verwarmingen is dat ze te koppelen zijn per ruimte. Heb je meerdere convectorverwarmingen (of verschillende type verwarmingen) in één ruimte, dan kun je ze in de Eurom Smart App aan elkaar koppelen. Op die manier gaan ze samenwerken om de ruimte optimaal te verwarmen. Nooit meer afzonderlijk de verwarmingen bedienen, maar met je smartphone alle ruimtes in huis op de juiste temperatuur instellen.
Lees verder over de voordelen van smart verwarmen
Convector als bijverwarming
Een convectorverwarming kan daarnaast ook prima als bijverwarming. Omdat het wat langer duurt voordat de ruimte warm is kun je de elektrische convector beter niet gebruiken als je bijvoorbeeld maar een uurtje een ruimte warm wilt hebben. Maar heb je een kamer in huis waar helemaal geen verwarming hangt nu, en wil je daar af en toe gebruik van maken? Bijvoorbeeld een thuiskantoor waar je één dag in de week werkt? Dan kun je daar heel goed een convectorverwarming neer zetten. Die warmt dan heerlijk de hele ruimte op, en wanneer je daar geen verwarming nodig hebt berg je de elektrische kachel mooi op of zet je die in een andere ruimte. Dankzij deze veelzijdigheid bepaal jij helemaal hoe jij jouw huis gaat verwarmen!
Hoe zou jij een elektrische convector inzetten?
Heb jij al een idee hoe je een elektrische convector in jouw huis zou gebruiken? Als hoofdverwarming om alle verwarmingen op gas te vervangen? Of misschien wel als bijverwarming in dat kantoortje waar je af en toe zit. Hoe je het ook gaat gebruiken, met een elektrische convector haal je een heerlijke warmte in huis en zit je er comfortabel bij.
Bekijk hier al onze elektrische convector modellen:
De volgende stap in verwarmen
Jij bepaalt hoe je wilt verwarmen. Is dat met een convectorkachel, of misschien met een ander type verwarming? Lees alles over de verschillende manieren van elektrisch verwarmen in één van onze andere blogs. Alle informatie die jij nodig hebt voor de volgende stap in verwarmen!